Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ευτυχία κρύβεται στην δημιουργία και στην προσφορά. Ο άνθρωπος που δημιουργεί βρίσκει παραγωγικό τρόπο να εκτονώσει το πάθος του. Η δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και αξεσουάρ αποτελεί πηγή ζωής και ψυχικής ευφορίας. Η χαρά να μοιράζομαι τις δημιουργίες μου μαζί σας είναι πολύτιμο δώρο. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δεν αναπαράγεται. Κάθε κομμάτι κλέβει αγάπη από την δημιουργό του και την εναποθέτει στα χέρια σας. Κάθε δημιουργία φτιάχνεται από χίλιες ευχές και χίλιες θετικές σκέψεις μόνο για εσάς.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΝΟΦΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Τέλειο το γλυκό που έφτιαξε ο Άκης στο ¨ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ¨ στο MEGA σήμερα το πρωί.
Τα υλικα είναι τα εξής:
4 μπανάνες κομμένες ροδέλες
Για την βάση:
300 γρ. μουστοκούλουρα ξερά
100 γρ βούτυρο σκληρό αγελάδος
Για την καραμέλα
125 γρ βούτυρο
150 γρ μαύρη ζάχαρη μαλακή
1 ζαχαρούχο γάλα
Για την Γκανάζ
250 γρ κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (όχι ζαχαροπλαστικής)

Και η διαδικασία απλή.
Στο μίξερ βάζω τα μουστοκούλουρα και τα θρυμματίζω. Προσθέτω το βούτυρο. Μόλις το απορροφήσει είναι έτοιμο. Το στρώνω σε μια φόρμα και το πατάω με τον πάτο ενός ποτηριού για γίνει παντεσπάνι. Αφήνω γύρω γύρω ένα στεφάνι λίγο πιο υπερυψωμένο για να μην τρέξει η καραμέλα.
Για την καραμέλα, βάζω σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνω την ζάχαρη. Ανακατεύω ώσπου να διαλυθεί και τότε προσθέτω το ζαχαρούχο. Ανακατεύω συνέχεια ώσπου να γίνει καραμέλα.
Ρίχνω την καραμέλα στην βάση από τα μουστοκούλουρα και από πάνω στρώνω τις μπανανοροδέλες.
Τέλος, βάζω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την αφήνω ώσπου να αρχίσει να βράζει. Αδειάζω την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με την  θρυμματισμένη κουβερτούρα και ανακατεύω ώσπου να λιώσει και να γίνει ένα μίγμα. Το ρίχνω πάνω από τις μπανάνες.
Βάζω την φόρμα στο ψυγείο για 2 ωρίτσες και μετά ξεφορμάρω και απολαμβάνω.
Εμείς θα περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να το απολαύσουμε λόγω νηστείας. Όποιος όμως το δοκιμάσει πρώτος ας μας πει αν αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου