Τα υλικα είναι τα εξής:
4 μπανάνες κομμένες ροδέλες

300 γρ. μουστοκούλουρα ξερά
100 γρ βούτυρο σκληρό αγελάδος
Για την καραμέλα
125 γρ βούτυρο
150 γρ μαύρη ζάχαρη μαλακή
1 ζαχαρούχο γάλα
Για την Γκανάζ
250 γρ κουβερτούρα

Και η διαδικασία απλή.
Στο μίξερ βάζω τα μουστοκούλουρα και τα θρυμματίζω. Προσθέτω το βούτυρο. Μόλις το απορροφήσει είναι έτοιμο. Το στρώνω σε μια φόρμα και το πατάω με τον πάτο ενός ποτηριού για γίνει παντεσπάνι. Αφήνω γύρω γύρω ένα στεφάνι λίγο πιο υπερυψωμένο για να μην τρέξει η καραμέλα.
Για την καραμέλα, βάζω σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνω την ζάχαρη. Ανακατεύω ώσπου να διαλυθεί και τότε προσθέτω το ζαχαρούχο. Ανακατεύω συνέχεια ώσπου να γίνει καραμέλα.

Τέλος, βάζω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την αφήνω ώσπου να αρχίσει να βράζει. Αδειάζω την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με την θρυμματισμένη κουβερτούρα και ανακατεύω ώσπου να λιώσει και να γίνει ένα μίγμα. Το ρίχνω πάνω από τις μπανάνες.
Βάζω την φόρμα στο ψυγείο για 2 ωρίτσες και μετά ξεφορμάρω και απολαμβάνω.
Εμείς θα περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να το απολαύσουμε λόγω νηστείας. Όποιος όμως το δοκιμάσει πρώτος ας μας πει αν αξίζει τον κόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου