Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ευτυχία κρύβεται στην δημιουργία και στην προσφορά. Ο άνθρωπος που δημιουργεί βρίσκει παραγωγικό τρόπο να εκτονώσει το πάθος του. Η δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και αξεσουάρ αποτελεί πηγή ζωής και ψυχικής ευφορίας. Η χαρά να μοιράζομαι τις δημιουργίες μου μαζί σας είναι πολύτιμο δώρο. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δεν αναπαράγεται. Κάθε κομμάτι κλέβει αγάπη από την δημιουργό του και την εναποθέτει στα χέρια σας. Κάθε δημιουργία φτιάχνεται από χίλιες ευχές και χίλιες θετικές σκέψεις μόνο για εσάς.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΡΒΑΡΑ (4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

Υλικά1/2 κιλό σιτάρι
8 κούπες νερό ζεστό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδα ξανθή
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. αλεύρι καβουρδισμένο σε σιγανή φωτιά να πάρει χρώμα
ή κορν φλάουρ

για το πασπάλισμα
καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σιτάρι και το βάζουμε 12 ώρες μέσα
σε ζεστό νερό για να φουσκώσει.
Την επόμενη μέρα το βάζουμε με το ίδιο νερό σε κατσαρόλα
να βράσει σε σιγανή φωτιά,μέχρι να μαλακώσει,περίπου 2-3 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο,το στραγγίζουμε και κρατάμε το χυλό.
Ξεπλένουμε το σιτάρι με λίγο νεράκι ακόμη και το κρατάμε
και αυτό.
Μετράμε το χυλό που στραγγίσαμε,πρέπει να είναι 7 κούπες.
Aν δεν είναι,συμπληρώνουμε με νερό.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το χυλό
και ρίχνουμε μέσα μια κούπα από το σιτάρι
και όλα τα υπόλοιπα υλικάμαζί και το αλεύρι που το έχουμε καβουρδίσει προηγουμένως
να πάρει ελαφρά χρώμα ή το νισεστέ,αφού το διαλύσουμε
πρώτα σε λίγο από το χυλό.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για κανένα δεκάλεπτο και μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
Ο χυλός πήζει όσο κρυώνει.Αδειάζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Πριν σερβίρουμε,πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου