Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ευτυχία κρύβεται στην δημιουργία και στην προσφορά. Ο άνθρωπος που δημιουργεί βρίσκει παραγωγικό τρόπο να εκτονώσει το πάθος του. Η δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και αξεσουάρ αποτελεί πηγή ζωής και ψυχικής ευφορίας. Η χαρά να μοιράζομαι τις δημιουργίες μου μαζί σας είναι πολύτιμο δώρο. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δεν αναπαράγεται. Κάθε κομμάτι κλέβει αγάπη από την δημιουργό του και την εναποθέτει στα χέρια σας. Κάθε δημιουργία φτιάχνεται από χίλιες ευχές και χίλιες θετικές σκέψεις μόνο για εσάς.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Εννέα χιλιάδες, επτακόσιες έντεκα ώρες και εικοσιτέσσερα λεπτά

 
Τριακόσιες εξήντα τρεις ημέρες . 
Δύο ημέρες προτού ένας ακόμη χρόνος μας αποχαιρετίσει.
Δύο μόνο ημέρες προτού ένας νέος αστραφτερός και γεμάτος όρεξη για ζωή και στόχους, διάθεση για δουλειά, διασκέδαση και γνώση χρόνος κάνει την πρεμιέρα του στην σκηνή του σύμπαντος.
Τελευταία μας δουλειά για φέτος ο απολογισμός. Με τι συναισθήματα αποχωριζόμαστε τον χρόνο που φεύγει; Τι γεύσεις και αρώματα, τι αποτυπώματα άφησε πίσω του; 
Οι ζωές μας μοναχικές, οι ζωές μας με συντροφιά. Ανεπηρέαστες μα και αποκλειστικά επηρεαζόμενες από το περιβάλλον από τους ανθρώπους μας και από όλους όσους έχουμε ανταλλάξει έστω και μια κουβέντα, ένα νεύμα, μια ματιά. Τα πάντα μετράνε, τα πάντα ζυγίζονται. Τα πάντα έχουν τη δική τους βαρύτητα στον απολογισμό. 
Μα πάνω από όλα οι πράξεις μας, Εμείς οι ίδιοι, οι δικές μας επιλογές. 
Τα λόγια που ειπώθηκαν και δεν ξεγράφονται. 
Οι σκέψεις που γεννήθηκαν και αποτυπώθηκαν για πάντα στο ημερολόγιο της μνήμης.  
Τίποτα δεν πάει χαμένο.
Πού θα γείρει η ζυγαριά; 

                                   Τι θα απομείνει;                                
Ένας ο τρόπος για να είναι δίκαιο το αποτέλεσμα.
Η αυτοκριτική.
Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη, κοίταξε τον εαυτό σου στα μάτια και τόλμα να παραδεχτείς τα λάθη σου. Αναγνώρισέ τα, φώναξέ τα! Μην φοβάσαι, είναι δικά σου λάθη, κανείς δεν θα σε κρίνει, κανείς δεν πρόκειται να σε μαλώσει. Είναι τα λάθη τα δικά σου και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα κοιτάξεις κατάματα και να τα αναγνωρίσεις. Να τα παραδεχτείς για να μπορέσουν να σε διδάξουν. Για να μπορέσεις να προχωρήσεις, να μπορέσεις να συγχωρήσεις, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
Είναι η δική σου αυτολύτρωση. Η εξομολόγησή σου. Διώξε το βάρος από πάνω σου. Ζήτα συγνώμη από όσους στεναχώρησες, συγχώρα τον εαυτό σου, συγχώρα και όσους σε πίκραναν, ξέγραψε όσους δεν συγχωρούν κι όσους ξέρουν μόνο να κρίνουν και προχώρα! 
Ένας καινούργιος δρόμος ανοίγεται μπροστά σου και είναι γεμάτος θετικές σκέψεις και τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να γίνεις αυτό που πάντα ονειρευόσουν.   
Να μπορέσεις να κερδίσεις τους θησαυρούς του κόσμου, την ευτυχία και την αγάπη.
Στο διάβα σου να ρίχνεις την σπόρο της αγάπης, το σπόρο της καλοσύνης, να βλέπεις πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Μην στέκεσαι στην αποτυχία, αυτή υπάρχει μόνο για μπορέσεις να εκτιμήσεις την επιτυχία. Μην σταματάς να αναγνωρίζεις και να παραδέχεσαι τα λάθη και τα στραβοπατήματα, κι αυτά πρέπει να υπάρξουν για να βεβαιωθείς ότι είναι ο σωστός δρόμος εκείνος στον οποίο βαδίζεις.
Μην ξεχνάς να ευχαριστείς για την ζωή σου, για την υγεία σου, για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Να απολαμβάνεις τα αγαθά που σου δίνονται και να προσφέρεις.
Χαμογέλα στην κάθε νέα μέρα που ξημερώνει και φέρε εσύ τον ήλιο στον συννεφιασμένο ουρανό.
Κι έτσι σε τριακόσιες εξήντα τρεις ημέρες από σήμερα, με βεβαιότητα θα απολαμβάνεις τον καλύτερο απολογισμό της ζωής σου γιατί ό,τι έσπειρες στον δρόμο σου εκείνο θα θερίσεις.
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και νέους, υπέροχους στόχους σε όλους μας!


2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο και θετικό!
    Καλή Χρονιά με Υγεία σου εύχομαι και πολλές θετικές σκέψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις καλύτερες ευχές μου στέλνω για ένα ευτυχισμένο 2014 γεμάτο υγεία, χαρά και αισιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή