Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η ευτυχία κρύβεται στην δημιουργία και στην προσφορά. Ο άνθρωπος που δημιουργεί βρίσκει παραγωγικό τρόπο να εκτονώσει το πάθος του. Η δημιουργία χειροποίητων κατασκευών και αξεσουάρ αποτελεί πηγή ζωής και ψυχικής ευφορίας. Η χαρά να μοιράζομαι τις δημιουργίες μου μαζί σας είναι πολύτιμο δώρο. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και δεν αναπαράγεται. Κάθε κομμάτι κλέβει αγάπη από την δημιουργό του και την εναποθέτει στα χέρια σας. Κάθε δημιουργία φτιάχνεται από χίλιες ευχές και χίλιες θετικές σκέψεις μόνο για εσάς.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πεθερές VS Νύφες και Νύφες VS Πεθερές

Αχ αυτές οι πεθερές, αχ αυτές οι νύφες!
Θέμα που η ανάλυσή του μπορεί να πάρει και χρόνια για να τελειώσει.
Ατελείωτες ιστορίες, παραδείγματα, περιπτώσεις! Όλες έχουμε να διηγηθούμε άπειρα περιστατικά είτε ως νύφες, είτε ως πεθερές!
Το γνωστό κανάλι μας διαφώτισε πλήρως στο παρελθόν περί του θέματος. Φαντάζομαι προσήλωση και οι μεν και οι δε ώστε να πάρουν ιδέες και λύσεις στο πρόβλημά τους!

Μα τελικά τί γίνεται με εμάς τις γυναίκες; Γιατί είναι τόσο δύσκολη η συνεννόηση μεταξύ μας;
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε τις παρακάτω περιπτώσεις.

" Λοιπόν ως νύφη που είμαι θα πάρω θέση γιατί αρκετή υπομονή έχω κάνει!
Πεθερούλα μου καλή, τον γιο σου τον μεγάλωσες, τον ντάντεψες, τον φρόντισες, τον στόλισες, του έδωσες την ανατροφή που ήθελες (έχω πολλά να σου καταλογίσω περί τούτου)- τι τραβάω η γυναίκα έτσι που τον έχεις μάθει(!!!), και στο τέλος αποφάσισες να τον ξεφορτωθείς γιατί άκρη δεν έβγαζες μαζί του (έτσι που τον κατάντησες, επαναλαμβάνω) και τον φόρτωσες σε εμένα!
Αρχικά, όλα μέλι γάλα. Έρωτας τυφλός, στραβός και ανάποδος, Ευτυχία μου πλανεύτρα, είσαι η πιο μεγάλη απατεώνισσα που με έκανες και πίστεψα ότι πέτυχα κελεπούρι.
Κελεπούρι δεν λέω, καλός άνθρωπος κατά βάθος!
Στο πολύ βάθος, όμως. Γιατί όταν τέλειωσε το μέλι και ήπιαμε και το γάλα, μας έμεινε ο πάτος άδειος.
Άδειος από γλύκα, από γλυκόλογα κι από όλα τα σχετικά που κάνει τον βίο βιώσιμο κι όχι αβίωτο!
Κι εκεί στον πάτο λοιπόν, να 'σου ξεφυτρώνεις εσύ σαν τριανταφυλλάκι που ναι μεν από πάνω μοσχοβολάς και μπουμπουκιάζεις, απο κάτω όμως κρύβεις τα αγκαθάκια σου και τα χρησιμοποιείς όταν και όποτε το βρίσκεις αναγκαίο... συνέχεια δηλαδή!
Από την μία γεμάτη καταννόηση, συμπαράσταση και υποστήριξη κι από την άλλη να προσπαθείς να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.
Αφού λοιπόν αποφάσισες να τον ξεφορτωθείς και να τον παντρέψεις, γιατί δεν τον αφήνεις στην ησυχία του με την γυναίκα του να σφάζονται, να βρίζονται και μετά να μονιάζουν, παρά προσπαθείς πάντα να είσαι η καλύτερη; Εντάξει μάνα είσαι, τράβηξες πολλά κι εσύ για να τον μεγαλώσεις αλλά πάρε το χαμπάρι ότι μεγάλωσε! Ολόκληρος γάιδαρος έγινε, δεν χρειάζεται πια να τον νταντεύεις και να τον κανακεύεις! Έλεος πια!
Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι εκείνα τα παιδάκια που κάναμε είναι δικά μας κι εμείς αποφασίζουμε πως θα μεγαλώσουμε και τι αρχές και αξίες θα τα δώσουμε. Το ότι μας βοηθάς όποτε σε βολεύει δεν σου δίνει δικαιώματα.
Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι κυρία του σπιτιού και του υιού σου είμαι εγώ κι όχι εσύ. Γι αυτό όταν έρχεται η στιγμή των αποφάσεων πρέπει να σου πω ότι δεν θέλουμε την γνώμη σου, μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας λάθη!"

"Και μπαίνω τώρα στον ρόλο της πεθεράς. Φαντάζονται τον γιο μου, το καμάρι μου, την κολώνα του σπιτιού μου, τον ωραιότερο άντρα του κόσμου, τον μόνο άντρα που με αγαπά περισσότερο από όλους στον κόσμο, ως ενήλικα, την στιγμή που μου φέρνει την μέλλουσα γυναίκα του.
Εννοείται ότι έχω πάει κομμωτήριο, έχω φτιάξει νύχια, μακιγιάζ, στολίζομαι με το καινούργιο ταγέρ από την μπουτίκ της γειτονιάς, ετοιμάζω όλα τα αγαπημένα του γλυκά και φαγητά και φοράω το δώρο που μου είχε κάνει όταν ήταν μικρούλης και ξόδεψε το χαρτζιλίκι του για να μου πάρει ένα βραχιόλι.
Εννοείται ότι θα είμαι η ωραιότερη, η καλύτερη, η πρώτη γυναίκα στην καρδιά και στην ζωή του.
Σκέφτομαι και όσα σκεφτόμουν για την δική μου πεθερά όταν εκείνη ζούσε -αμάν κάναμε να την ξεφορτωθούμε- και παίρνω αμυντική στάση για όσα θα σκεφτεί η μέλλουσα νύφη -θα δούμε αν γίνει ποτέ- για εμένα. Αυτόματα δε, γίνομαι ίδια η πεθερά μου που τόσο λάτρευα!
Χτυπάει το κουδούνι και ανοίγω. Μένω στήλη άλατος, καθώς διαπιστώνω τρώγεται απο εξωτερική εμφάνιση. Πάντα είχε καλό γούστο το παιδί μου, από εμένα το πήρε άλλωστε.

Μερικά χρόνια αργότερα, έχοντας δείξει όσα καλά στοιχεία ήμουν διατεθημένη να δείξω διαπιστώνω ότι το παλικάρι μου δεν περνάει καλά.
Αυτή η κακούργα, ασχολείται μόνο με τα παιδιά της και την δουλειά της και δεν του μαγειρεύει τα αγαπημένα του φαγητά. Μια κατσαρόλα κι έξω η ανεπρόκοπη.
Καλά που έχει την μανούλα το καμάρι μου και του φτιάχνω κανένα φαγητό της προκοπής γιατί αν δεν είχε κι εμένα μισός θα έμενε ο κανακάρης μου.
Ευτυχώς τρέχω ξωπίσω του να τον βοηθήσω και στις δουλειές του γιατί εκείνη όλη μέρα με ένα βιβλίο στο χέρι είναι όταν δεν δουλεύει και δεν ασχολείται με τα παιδιά. Καθόλου δεν τον προσέχει.
Δεν μπορώ να πω, βέβαια, καλή είναι στην καθαριότητα και το σπίτι τακτοποιημένο αλλά είναι πολύ νευρική. Όλο τα μαλώνει τα παιδά.
Ίδια η μάνα της είναι. Συμπεθέρια να σου τύχουν. Μεγάλη ιστορία.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συμπαρασταστώ στο γιο μου για όσα περνάει δίπλα της. Δεν ήταν καλή επιλογή τελικά, το ήξερα από την αρχή."

Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει μια νύφη και μια πεθερά ώστε να τα πάνε καλά οι δυο τους θα έρθει η σύγκρουση κάποια στιγμή. Γιατί πολύ απλά και ανεξήγητα εμείς οι γυναίκες δεν αποφασίζουμε ποτέ να κόψουμε το οιδιποδειο σύμπλεγμα που παθαίνουμε ΕΜΕΙΣ με τους γιους μας.
Μια συμβουλή προς τις πεθερές ως γυναίκα προς γυναίκα.

Φροντίστε τη νύφη σας για να φροντίζει τον γιο σας. 

Είτε σας αρέσει είτε όχι, εκείνη είναι ο άνθρωπος που περνάει τον περισσότερο χρόνο μαζί του ή τουλάχιστον εκείνη ΠΡΕΠΕΙ να είναι κι όχι εσείς. Και με εκείνην θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του γιατί την ΕΠΕΛΕΞΕ.
Σεβαστείτε την επιλογή του κι αφήστε τον να ζήσει την ζωή του υπεύθυνα.

Εν τέλει, μια νύφη ευχαριστημένη από την πεθερά της, που δεν λαμβάνει ανταγωνισμό, ζήλεια και περιφρόνηση, πιστέψτε με, θα έχει τον γιο σας άρχοντα!
Αντίθετα σκεφτείτε μια νύφη που πρέπει να αποδεικνύει την αξία της συνεχώς και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, πόση διάθεση θα έχει να φροντίσει το παιδί σας;

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όσα διαβάσατε δεν έχουν καμία σχέση με την δική μου πεθερά ή με τον σύζυγο μου.


2 σχόλια:

  1. Επειδή όμως όσα διαβάσαμε έχουν σχέση με τη δική μου πεθερά και ίσως με εμένα σαν πεθερά....
    άβυσσος η ψυχή της πεθεράς....
    Ο Θεός να μου δίνει φώτιση να είμαι διακριτική όσο γίνεται και καλοπροαίρετη γιατί είναι κρίμα ένα κοριτσάκι που μπαίνει με όλη την καλή του διάθεση σε μια οικογένεια να νιώθει το έδαφος να υποσκάπτεται κάτω απ' τα πόδια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Flora μου, καιρό είχαμε να τα πούμε!
      Χαίρομαι για τα λόγια σου ως πεθερά, μακάρι όλες να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι κάποτε υπάρξαμε νύφες. Κι αν δεν καλοπεράσαμε τότε κρίμα δεν είναι να κάνουμε τα ίδια κι εμείς?

      Διαγραφή